I speak of an Italian family who did business in the United States of America, the Rao family.
This activity is now known as " Rao's Restaurant "and is located in New York.
Its founder was Charles (Carlo) Rao.
When his parents landed in New York from Italy, Charles was a child.
His parents bought a small saloon from George Ehret Brewery, at the angle between the 114 Street and Pleasant Avenue on Manhattan.
was 1896.
The place was called Rao's.
From that year to date five generations succeeded one another.
Today, the restaurant is in the hands of Ron Straci, nephew Vincent Rao, who was the son of the son of Charles.
Co-owner is the cousin Frank Pellegrino.
The "Rao's Restaurant" still offers Italian specialties, namely the south of our country.
Sharon Straci produces and sells sauces typical of our country, in addition to pasta and other products.
We (Italians) are good people and great values.
Out of these values will proffer four: family, food, culture and the ability to strive always.
The "Rao's Restaurant" is this.
Nowadays, the "Rao's Restaurant" has opened a branch at the "Caesar Palace" in Las Vegas, where there is also a Gordon Ramsay restaurant.
This we must do honor as Italian.
Best regards.
Italian version:
Cari amici ed amiche,
vi parlo di una famiglia italiana che fece un'attività negli Stati Uniti d'America, la famiglia Rao.
Questa attività è oggi conosciuta come "Rao's Restaurant" e si trova a New York.
Il suo fondatore fu Charles (Carlo) Rao.
Quando i suoi genitori sbarcarono a New York dall'Italia, Charles era un bambino.
I suoi genitori comprarono un piccolo saloon da George Ehret Brewery, presso l'angolo tra la 114 Strada e Pleasant Avenue sopra Manhattan.
Era il 1896.
Il locale venne chiamato Rao's.
Da quell'anno ad oggi ben cinque generazioni si avvicendarono.
Oggi, il ristorante è in mano di Ron Straci, il nipote di Vincent Rao, che era figlio del figlio di Charles.
Co-proprietario è il cugino Frank Pellegrino.
Il "Rao's Restaurant" propone ancora oggi specialità italiane, precisamente del sud del nostro Paese.
Sharon Straci produce e vende le salse tipiche del nostro Paese, oltre alla pasta e agli altri prodotti.
Noi italiani siamo gente brava e di grandi valori.
Di questi valori ne enuncio quattro: la famiglia, la gastronomia, cultura e la capacità di ingegnarsi sempre.
Il "Rao's Restaurant" rappresenta questo.
Oggi, il "Rao's Restaurant" ha aperto una succursale presso il "Caesar Palace" di Las Vegas, ove vi è anche il ristorante di Gordon Ramsay.
Questo ci deve fare onore, come italiani.
Cordiali saluti.
This activity is now known as " Rao's Restaurant "and is located in New York.
Its founder was Charles (Carlo) Rao.
When his parents landed in New York from Italy, Charles was a child.
His parents bought a small saloon from George Ehret Brewery, at the angle between the 114 Street and Pleasant Avenue on Manhattan.
was 1896.
The place was called Rao's.
From that year to date five generations succeeded one another.
Today, the restaurant is in the hands of Ron Straci, nephew Vincent Rao, who was the son of the son of Charles.
Co-owner is the cousin Frank Pellegrino.
The "Rao's Restaurant" still offers Italian specialties, namely the south of our country.
Sharon Straci produces and sells sauces typical of our country, in addition to pasta and other products.
We (Italians) are good people and great values.
Out of these values will proffer four: family, food, culture and the ability to strive always.
The "Rao's Restaurant" is this.
Nowadays, the "Rao's Restaurant" has opened a branch at the "Caesar Palace" in Las Vegas, where there is also a Gordon Ramsay restaurant.
This we must do honor as Italian.
Best regards.
Italian version:
Cari amici ed amiche,
vi parlo di una famiglia italiana che fece un'attività negli Stati Uniti d'America, la famiglia Rao.
Questa attività è oggi conosciuta come "Rao's Restaurant" e si trova a New York.
Il suo fondatore fu Charles (Carlo) Rao.
Quando i suoi genitori sbarcarono a New York dall'Italia, Charles era un bambino.
I suoi genitori comprarono un piccolo saloon da George Ehret Brewery, presso l'angolo tra la 114 Strada e Pleasant Avenue sopra Manhattan.
Era il 1896.
Il locale venne chiamato Rao's.
Da quell'anno ad oggi ben cinque generazioni si avvicendarono.
Oggi, il ristorante è in mano di Ron Straci, il nipote di Vincent Rao, che era figlio del figlio di Charles.
Co-proprietario è il cugino Frank Pellegrino.
Il "Rao's Restaurant" propone ancora oggi specialità italiane, precisamente del sud del nostro Paese.
Sharon Straci produce e vende le salse tipiche del nostro Paese, oltre alla pasta e agli altri prodotti.
Noi italiani siamo gente brava e di grandi valori.
Di questi valori ne enuncio quattro: la famiglia, la gastronomia, cultura e la capacità di ingegnarsi sempre.
Il "Rao's Restaurant" rappresenta questo.
Oggi, il "Rao's Restaurant" ha aperto una succursale presso il "Caesar Palace" di Las Vegas, ove vi è anche il ristorante di Gordon Ramsay.
Questo ci deve fare onore, come italiani.
Cordiali saluti.
Nessun commento:
Posta un commento